Industriprint A/S Lufthavnsvej 8, 9400 Nørresundby kontakt os her

Serigrafi

Industriprint har 50 års erfaring indenfor serigrafi. Vores erfaring og viden dækker alle aspekter indenfor området. Vi rådgiver dig om valg af de helt rigtige materialer til din opgave, bedste farver mm. Hos os er vi ordre-producerende, hvilket betyder, at vi ikke har standardprodukter, men tager altid udgangspunkt i kundens behov og ønsker. 

Hvad er serigrafi?

Serigrafi er den ældste form for trykkeri (960-1279 e.kr) og stammer fra Asien. Det er en trykkemetode til fremstilling af billeder og grafik på et udvalg af materialer ved at presse blæk gennem en ramme af silkestof. Silken indeholder det ønskede motiv, imens resten af rammen er dækket af. Derfor bliver serigrafi også kaldt silketryk. Idag er det dog polyester, man bruger fremfor silke. Men metoden er den samme.

Ved selve trykningen lægges trykfarven i rammen og presses igennem motivet i silken. Herfra føres trykket ned på det valgte materiale. En træliste med gummikant (en rakel) bliver under let pres trykket frem og tilbage over silken for at sikre et fuldstændigt og skarpt tryk. 

En anden væsentlig fordel ved serigrafi er, at den tilmed er kemikalieresistent. 

Serigrafi

Serigrafisk tryk - stor holdbarhed

Serigrafi har sin fordel i industrielle miljøer, hvor der kræves stor holdbarhed såvel udendørs som indendørs. Udendørs kommer du ikke tættere på permanent holdbarhed.

Med serigrafien får du sikkerhed for den rigtige rene farve og CMYK farver.

Til serigrafisk tryk har vi et avanceret måleudstyr, der kan sikre den korrekte farve, uanset om vi skal ramme en Pantone, RAL, NCS eller en tilsendt farveprøve. Farven bliver løbende målt i forhold til underlaget, den skal trykkes på.

Vi producerer små som store serier, men ved større styktal bliver det også en meget konkurrencedygtig produktionsform. Derfor anvendes det til udendørs skilte generelt, men er især velegnet til branding af maskiner, alarmskilte, butiksflag, metalskilte og overlays og indendørs i aggressive miljøer, hvor der stilles høje krav til holdbarheden.

Serigrafi kan også kombineres med digitalt tryk. Det giver et produkt med det bedste fra begge verdener. Vi kalder det kombitryk.

 

Mange muligheder med serigrafisk tryk til individuelle opgaver

Med den gode holdbarhed og de mange muligheder for tilpasning er serigrafi en metode, der kan bruges i mange forskellige forbindelser. Nogle er allerede nævnt i foregående afsnit, men der er flere endnu. Serigrafi er også blevet en væsentlig spiller i grafisk produktion af mere specielle trykkeopgaver som CD'er, stearinlys og tryk på hårde hvidevarer. 

Det er selvfølgelig oftest anvendt til produktion af skilte, emballage eller etiketter - men mulighederne er åbne. Så kontakt os i dag og hør nærmere om dit tryk med fordel kan laves med serigrafi. Husk at vi laver ordreproducerende opgaver, der tager udgangspunkt i netop dit produkt.

Kontakt os

Når du udfylder formularen accepterer du samtidig at vi må kontakte dig. Læs mere her.

Husk at vi kun handler med erhvervskunder!