Serigrafi

Industriprint har 50 års erfaring indenfor serigrafi. Vores erfaring og viden dækker alle aspekter indenfor området. Vi rådgiver dig om valg af de helt rigtige materialer til din opgave, bedste farver mm.

Hvad er serigrafi?

Serigrafi er den ældste form for trykkeri (960-1279 e.kr) og stammer fra Asien. Det er en trykkemetode til fremstilling af billeder og grafik på et udvalg af materialer ved at presse blæk gennem en ramme af silkestof. Silken indeholder det ønskede motiv, imens resten af rammen er dækket af. Derfor bliver serigrafi også kaldt silketryk eller rammetryk.

Ved selve trykningen lægges trykfarven i rammen og presses igennem motivet i silken. Herfra føres trykket ned på det valgte materiale. En træliste med gummikant (en rakel) bliver under let pres trykket frem og tilbage over silken for at sikre et fuldstændigt og skarpt tryk.

Serigrafi

Serigrafisk tryk

Serigrafi har sin fordel i industrielle miljøer, hvor der kræves stor holdbarhed såvel udendørs som indendørs. Udendørs kommer du ikke tættere på permanent holdbarhed.

Sikkerhed for den rigtige rene farve og CMYK farver.

Til serigrafisk tryk har vi et avanceret måleudstyr der kan sikre den korrekte farve, uanset om vi skal ramme en Pantone, RAL, NCS eller en tilsendt farveprøve. Farven bliver løbende målt i forhold til underlaget den skal trykkes på.

Vi producerer såvel små som store serier, men ved større styktal bliver det også en meget konkurrencedygtig produktionsform. Derfor anvendes det til udendørs skilte generelt, men er især velegnet til branding af maskiner, alarmskilte, butiksflag, metalskilte og overlays og indendørs i aggressive miljøer.

Serigrafi kan også kombineres med digitalt tryk. Det giver et produkt med det bedste fra begge verdener. Vi kalder det kombitryk.

Kontakt os

Industriprint A/S

Lufthavnsvej 8
DK-9400 Nørresundby

Når du udfylder formularen accepterer du samtidig at vi må kontakte dig. Læs mere her.

Husk at vi kun handler med erhvervskunder!